Autor |
Správa |
< Polemika o viere a ideológii ~ V čom teda spočíva zmysel života? Žijeme aby sme zomreli? |
brotherrr |
Zaslal: Pi január 27, 2012 8:58 pm |
|
|
Nový

Založený: 19 november 2011
|
A nie aby sme žili?
Prečo žijem? Pretože som sa narodil?
Môže byť zmyslom života iba samotné jestvovanie?
- môj život musí mať reálny cieľ, lebo inak sa stane nezmyslom (cestujeme a nevieme kam, ani prečo)
- to sú základné otázky života, bez ktorých svoj život nemôžeme prežiť dobre
- ak chcem čosi v živote dosiahnuť, musím vedieť čo chcem
V čom ľudia hľadajú zmysel života? (peniaze, zábava, moc, sláva)
- Človeka to nemôže naplniť a uspokojiť, lebo nekonečná túžba po šťastí sa nedá naplniť konečnými(hmotnými vecami)
- nekonečná túžba po šťastí, láske., živote..., ktorý nikdy nekončí môže naplniť iba Nekonečno Samo
- v čom teda spočíva zmysel života?
- vyplniť svoje poslanie, žiť podľa Božej vôle
- „Kto chce svoj život získať stratí ho, kto svoj život stratí pre mňa a pre Evanjelium, nájde ho“
- jedine v Bohu nájdeme plnohodnotný a šťastný život, lebo všetko ostatné sa rýchlo pominie |
|
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Pi január 27, 2012 9:14 pm |
|
|
Súčasť inventára

Založený: 17 január 2007
|
V čom ľudia hľadajú zmysel života? (peniaze, zábava, moc, sláva, náboženstvo, delírium tremens)  |
_________________ Humanisti sú šľachetní ľudia, ktorí vedia žiť bez náboženských pohnútok. Som humanista, a zmyslom môjho života je žiť šťastne pomocou rozumu a citu. |
|
Návrat hore |
|
|
Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|