Autor |
Správa |
|
Lemmy |
Zaslal: Ne máj 30, 2010 12:08 am |
|
|
Súčasť inventára

Založený: 17 január 2007
|
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Ne január 08, 2017 10:50 am |
|
|
Súčasť inventára

Založený: 17 január 2007
|
Ako vznikli náboženstvá?
Lemmy napísal(a): Vidím to tak, že náboženstvá vznikli z potreby mať aspoň nejakú odpoveď. A keď nepoznali správnu, uspokojili sa aj s náboženskou odpoveďou. Ľudia boli kedysi veľmi nevedomí, nepoznali svet tak ako dajme tomu my dnes, a ešte ani my dnes nevieme, ako vznikol vesmír. A vôbec, čo to je ten vesmír v celosti, ak vôbec sa dá hovoriť o nejakej množine množín. Ale sme na tom podstatne lepšie ako ľudia v praveku. Máme viac vedomostí, skúseností i poznatkov. Vo vede.
Náboženstvo je starožitnosť, a niektorí ľudia majú radi starožitné veci. Náboženstvo je haraburdie, ale niektorí ľudia nedokážu z domu vyhodiť na smetisko nepotrebné veci, a len tak sa im povaľujú na povale alebo v pivnici. Raz príde mladý človek, a spraví poriadok, vyprace staré veci, a užívať si bude len s tým, čo naozaj potrebuje k životu. |
_________________ Išiel som hlavou proti múru, a narazil som do steny.  |
|
Návrat hore |
|
|
Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|