Autor |
Správa |
|
anyone |
Zaslal: So november 07, 2015 12:40 am |
|
|
Nový

Založený: 07 november 2015
|
Aký máte zmysel života ?
Niekedy je to tu na tom svete dosť na draka, si vravím, však ?
Nikto sa ma vopred nespýtal, či si prajem sa tu ocitnúť.
Život si len tak plynie, jak sa mu chce, môj organizmus si žije, jak sa mu chce, ešte sa mi snaží nahovoriť, dať falošnú nádej, že tu mám nejaké slovo...alebo žeby predsa? Nikto sa ma nepýtal, či tu chcem byť, a potom sa ešte ktomu ani nedokážem prestať báť nebyť. |
|
|
Návrat hore |
|
TvojOponent |
Zaslal: Po november 09, 2015 8:58 am |
|
|
Súčasť inventára

Založený: 15 jún 2012
|
anyone napísal(a):
Nikto sa ma vopred nespýtal, či si prajem sa tu ocitnúť.
Raz príde náš Lemmy s tvrdením, že počatie je vlastne porušenie základného ľudského práva rozhodnúť o svojom narodení  |
_________________ Ponúkol som ateistom srdce na dlani. A oni? Rozbehli sa pre príbor. |
|
Návrat hore |
|
anyone |
Zaslal: Ut november 10, 2015 11:50 pm |
|
|
Nový

|
Už máte s Lemmym termín v manželskej poradni ? |
|
|
Návrat hore |
|
TvojOponent |
Zaslal: St november 11, 2015 8:08 am |
|
|
Súčasť inventára

|
|
Návrat hore |
|
anyone |
Zaslal: St november 11, 2015 9:45 am |
|
|
Nový

|
Hej, zrovna včera tesne pred tým než som šla očekovať môj tunajší príspevok, som úplnou náhodou natrafila na stránku diskusneforum.sk a hneď som si všimla, že aj
tam sa handrkujete
Tú tému si tam založil na môj podnet alebo je to len náhoda? Ak na podnet, prečo si to nerozvinul tu, ale tam, pretože sem nechodí toľko ľudí? Len sa
snažím zorientovať v tom, čo som nepochopila.
Takže k téme, ,,nikto sa ma vopred nespýtal, či si tu prajem sa ocitnúť,, - to bola len metafora, ktorá mala vyjadrovať pocit bezmocnosti. V tom tvojom prvom odseku na diskusnom fóre hovoríš o základnom ľudskom práve nenarodiť sa, a že ,,čo ak sme sa narodili napriek tomu, že sme sa narodiť nechceli,, , alebo ,,prečo sa neberie ohľad na názor budúceho narodeného človeka,, , dúfam, že to nemyslís vážne a že je to tiež len obrazne povedané. Chápeš dúfam, že sa sa nemá kto koho pýtať, či sa chce narodiť , len sa uisťujem, neber si to osobne )
Môj oponent, pekné, že si si tam rozvinul svoju tému a poslal si mi sem link, ďakujem, to hlavné, čo ale zaujíma mňa je, ako ľudia vidia zmysel života.
Zaujíma ma to v súvislosti s bezmocnosťou a nevyhnutnosťou vecí. Žiť sa jednoducho musí. Ako sa ľudia dopracovali k tomu, že už žiť nielenže musia ale aj naozaj chcú? |
|
|
Návrat hore |
|
TvojOponent |
Zaslal: St november 11, 2015 10:47 am |
|
|
Súčasť inventára

|
Je to môj obľúbený myšlienkový zvrat, ktorým poukazujem na nezmyselnosť niektorých snáh ľudskoprávnych teroristov  |
_________________ Ponúkol som ateistom srdce na dlani. A oni? Rozbehli sa pre príbor. |
|
Návrat hore |
|
anyone |
Zaslal: St november 11, 2015 10:08 pm |
|
|
Nový

|
Vidím, že máš viacero takých obľúbených myšlienkových zvrat(k)ov  |
|
|
Návrat hore |
|
TvojOponent |
Zaslal: St november 11, 2015 11:12 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Ano, na hrubé vreco hrubá záplata.
A ako to je s tým Tvojim zmyslom života?  |
|
Návrat hore |
|
anyone |
Zaslal: Št november 12, 2015 10:47 am |
|
|
Nový

|
Niekedy to cítim tak, že žiť musím a nie chcem. Niekedy ten zmysel stratím z dohľadu. A ty ? |
|
|
Návrat hore |
|
TvojOponent |
Zaslal: Št november 12, 2015 9:32 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Vtedy si spomeňte na tých, čo by žiť ešte chceli, ale už nemôžu.
Nemáte deti? |
|
Návrat hore |
|
anyone |
Zaslal: Št november 12, 2015 10:05 pm |
|
|
Nový

|
Nemám. Tí, čo už nežijú, už nič nechcú. |
|
|
Návrat hore |
|
TvojOponent |
Zaslal: Št november 12, 2015 10:47 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Veď nechajme mŕtvych na pokoji a prezradíte mi vek?  |
|
Návrat hore |
|
anyone |
Zaslal: Pi november 13, 2015 3:32 pm |
|
|
Nový

|
Nie, neprezradím  |
|
|
Návrat hore |
|
Skeptik |
Zaslal: Pi november 13, 2015 5:32 pm |
|
|
Súčasť inventára

Založený: 25 december 2013
|
anyone napísal(a): Aký máte zmysel života  ?
Mnohí považujú za hlavný zmysel života pripravovať sa na to, čo bude po živote. Napr. budhisti túžia po nirváne, čiže po vlastnej neexistencii. Zvláštne. Iní sa pripravujú na nejaký raj, ktorý si ani nevedia predstaviť, ako by mal vlastne vyzerať, majú to celé nedomyslené.
Mnohí si kladú otázku, prečo som tu? Človek sa po čase k niečomu prikloní, aby toto neznáme eliminoval. Stane sa príslušníkom nejakého náboženstva, lebo ich zvedú tí, čo sa tvária, že majú odpoveď na všetko a zavádzajú naivných, čo im veria. Niekto iný si nájde nejakú zmysluplnú výplň žitia. Mnohokrát je to ťažké naštartovať sa správnym smerom, zvlášť, keď je jeho štartovacia dráha rozkopaná. Ak si ju človek neupraví, tak nevzlietne. Nie každý má vystlanú cestu bez svojho pričinenia. Stáva sa, že človek vidí svoju situáciu ako neriešiteľnú. Nevidí východisko. Potom sojí na mieste. Iný ide, alebo beží a niekto dokáže aj lietať. |
|
|
Návrat hore |
|
anyone |
Zaslal: Pi november 13, 2015 8:03 pm |
|
|
Nový

|
Skeptik, vďaka za reakciu.
Na mňa osobne pôsobia tí, čo sa tvária, že majú odpoveď na všetko, skôr opačne a pôsobí to tak na mňa aj keď sa nejedná o náboženstvo. Ale zase je asi prirodzené, že človek potrebuje nejaké presvedčenia, podľa ktorých by sa mohol v živote riadiť.
Čo sa týka tej otázky, prečo som tu, myslím, že nejaký vyšší zmysel to nemá ale vravím si, že tak keď už som teda tu, tak to môžem nejako zmysluplne vyžiť, ako píšeš.
Niekedy však spadnem do zákopu, kde je to rozkopané, pretože na niektorých úsekoch cesty, ktorou idem, kedysi prebiehala vojna. |
|
|
Návrat hore |
|
|