Autor |
Správa |
< O čom sa píše? ~ Súťaž o knihu Antológia moderného ateizmu |
administrátor |
Zaslal: Št apríl 02, 2015 9:29 pm |
|
|
Administrátor

Založený: 11 január 2007
|
V tejto téme sa nachádza zoznam esejí, ktoré boli zaslané do súťaže.
Ako prvá je esej od Jeana z Revúcej Ako som sa stal ateistom.
Redakcia pozná jeho skutočné meno, ale autor eseje si prial zostať v anonymite pre verejnosť.
Redakcia Portálu mladých humanistov garantuje každému súťažiacemu anonymitu, ak o to súťažiaci výslovne požiada. |
|
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Ne september 27, 2015 10:05 pm |
|
|
Súčasť inventára

Založený: 17 január 2007
|
Kde sú hranice ateizmu? |
_________________ Humanisti sú šľachetní ľudia, ktorí vedia žiť bez náboženských pohnútok. Som humanista, a zmyslom môjho života je žiť šťastne pomocou rozumu a citu. |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Pi október 02, 2015 8:27 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Kde sú hranice humanizmu? |
_________________ Humanisti sú šľachetní ľudia, ktorí vedia žiť bez náboženských pohnútok. Som humanista, a zmyslom môjho života je žiť šťastne pomocou rozumu a citu. |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Ne október 04, 2015 4:28 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Evolučný biológ Jaroslav Flegr na otázku, či verí v boha, odpovedal: „Ako sa to vezme. Ako už som povedal, najbližší bohovia sú veľmi ďaleko a osud jedného druhu ľudoopa, ktorý vyčíňa na tretej planéte jednej bezvýznamnej hviezdičky na okraji jednej bezvýznamnej galaxie, je im najskôr ľahostajný.“
Evolučný biológ verí, že najbližší bohovia sú veľmi ďaleko |
|
Návrat hore |
|
TvojOponent |
Zaslal: Po október 05, 2015 7:41 am |
|
|
Súčasť inventára

Založený: 15 jún 2012
|
|
Návrat hore |
|
TvojOponent |
Zaslal: Ut október 20, 2015 9:21 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Citácia: panoramix
To, že ateista neverí v Boha je hlúposť ktorú stále opakuju veriaci ako taku mantru. Aj ateista môže veriť v Boha ale nie v toho kresťanského Boha, ktorý je vlastne postychtivá obluda ktorá ťa citovo vydiera, že ak sa jej nepoddáš tak ťa umučí v pekle. Ateisti možu veriť vo svojho Boha ktorý ich ma rád takých aký su
Čo na to Lemmy?  |
_________________ Ponúkol som ateistom srdce na dlani. A oni? Rozbehli sa pre príbor. |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Ut október 20, 2015 10:44 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
TvojOponent napísal(a): Citácia: panoramix
Aj ateista môže veriť v Boha
Ateisti možu veriť vo svojho Boha
Čo na to Lemmy? 
Čo sa hlúpo pýtaš, veď vidíš, že napísal oxymorony. Ateista nemôže veriť v boha. Lebo to by znamenalo, že ateista je teista, a v takom prípade by tieto slová nemali význam, boli by zbytočné. |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: St október 21, 2015 2:08 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Keď už sa strápňuješ, tak mi aspoň nájdi, kde a ako často o sebe tvrdí panoramix, že je ateista, a aký ateista to vlastne je. |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Št október 22, 2015 8:07 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
TvojOponent, nezabudni si prečítať tento príspevok.  |
|
Návrat hore |
|
TvojOponent |
Zaslal: Pi október 23, 2015 10:17 am |
|
|
Súčasť inventára

|
Citácia: TvojOponent19 reagovať nahlásiť ⇑ dnes, 10:28 avatar
panoramix je ateista...
10.
označiť príspevok panoramix muž súhlasím reagovať nahlásiť ⇑ dnes, 11:04 avatar
Aj ateisti na niečo veria a ked nie tak klamu
http://www.diskusneforum.sk/tema/tretie-oko-energeticka-brana |
_________________ Ponúkol som ateistom srdce na dlani. A oni? Rozbehli sa pre príbor. |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Po august 29, 2016 6:27 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
No dobre. Tak predsa Panoramix o sebe vyhlásil, že je ateista. A rovnako, ako som už povedal, ale aký ateista?
Panoramix napísal(a): Som ateista a myslím si, že duša je nesmrteľná… verím na reinkarnáciu.
Archív:
 |
|
Návrat hore |
|
jean |
Zaslal: St august 31, 2016 8:02 pm |
|
|
Nový

Založený: 29 november 2011
|
Lemmy napísal(a): No dobre.  Tak predsa Panoramix o sebe vyhlásil, že je ateista. A rovnako, ako som už povedal, ale aký ateista?
Panoramix napísal(a): Som ateista a myslím si, že duša je nesmrteľná… verím na reinkarnáciu.
Archív:
 |
_________________ Nadmerná iniciatíva nie je žiaduca, lebo najviac škody urobí iniciatívny blbec a preto netreba nič robiť navyše, lebo ten kto nerobí nič ten nič nepokazí a preto ho treba odmeniť! |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Št júl 13, 2017 1:28 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Samo Marec napísal(a): Žijeme v zatiaľ najlepšom svete: viac ľudí umiera od prejedania ako od hladu, viac na starobu ako na infekčné choroby a viac ich spácha samovraždu ako zomrie násilnou smrťou.
Pochybujem. Chcel by som vidieť tie dôveryhodné štatistiky, že vo vojnách, ktoré sú dennodenne, zavraždia menej ľudí. |
|
Návrat hore |
|
Skeptik |
Zaslal: Št júl 13, 2017 3:03 pm |
|
|
Súčasť inventára

Založený: 25 december 2013
|
Lemmy napísal(a): Samo Marec napísal(a): Žijeme v zatiaľ najlepšom svete: viac ľudí umiera od prejedania ako od hladu, viac na starobu ako na infekčné choroby a viac ich spácha samovraždu ako zomrie násilnou smrťou.
Pochybujem. Chcel by som vidieť tie dôveryhodné štatistiky, že vo vojnách, ktoré sú dennodenne, zavraždia menej ľudí.
Považovať to, že viac ľudí spácha samovraždu, ako ich zabijú vo vojnách za kritérium, že sa máme lepšie je divné. Keby bol povedal, že oveľa viac ľudí zomrie prirodzenou smrťou, tak to by som chápal. Keď niekto spácha samovraždu, tak sa to dá hodnotiť tak, že sa má veľmi zle, jeho situácia je tiež veľmi kritická, čiže ak ich viac spácha samovraždu, tak je to dôkaz toho, že sa vôbec nemajú lepšie, ako vo vojne, ale porovnateľne. Prísť o život je totiž najväčšia strata pre človeka, či už vo vojne, alebo samovraždou. Režim, ktorý také postavenia ľudí vyvoláva, že vo vysokej miere páchajú samovraždy je vlastne tiež zločinecký, podobne, ako vyvolávači vojen. |
|
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Št júl 13, 2017 5:53 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Skeptik napísal(a): Považovať to, že viac ľudí spácha samovraždu, ako ich zabijú vo vojnách za kritérium, že sa máme lepšie je divné. Keby bol povedal, že oveľa viac ľudí zomrie prirodzenou smrťou, tak to by som chápal. Keď niekto spácha samovraždu, tak sa to dá hodnotiť tak, že sa má veľmi zle, jeho situácia je tiež veľmi kritická, čiže ak ich viac spácha samovraždu, tak je to dôkaz toho, že sa vôbec nemajú lepšie, ako vo vojne, ale porovnateľne. Prísť o život je totiž najväčšia strata pre človeka, či už vo vojne, alebo samovraždou. Režim, ktorý také postavenia ľudí vyvoláva, že vo vysokej miere páchajú samovraždy je vlastne tiež zločinecký, podobne, ako vyvolávači vojen.
Presne tak! Súhlasím.
Ale je to smutný fakt.  |
|
Návrat hore |
|
|