Autor |
Správa |
|
administrátor |
Zaslal: Št august 09, 2007 3:00 pm |
|
|
Administrátor

Založený: 11 január 2007
|
|
Návrat hore |
|
Mike_BossO |
Zaslal: Po september 03, 2007 3:19 pm |
|
|
Nový

Založený: 02 september 2007
|
skoda ze u nas na slovensku sa na zakladnych a strednych skolach este stale vyucuje nabozenstvo. |
_________________ In vino veritas... ERGO BIBAMUS! |
|
Návrat hore |
|
scirocco |
Zaslal: Po september 03, 2007 6:19 pm |
|
|
Známejší

Založený: 12 január 2007
|
Mike_BossO napísal(a): skoda ze u nas na slovensku sa na zakladnych a strednych skolach este stale vyucuje nabozenstvo.
Náboženstvo a kreacionizmus nemusí vždy splývať. Napríklad katolíci sú evolucionisti, teda tí čo aspoň rozumejú, čo to je  |
|
|
Návrat hore |
|
Mike_BossO |
Zaslal: Ut september 04, 2007 12:17 pm |
|
|
Nový

Založený: 02 september 2007
|
no osobne si myslim ze ak si uz raz aktivny katolik nemal by sa priklanat k evolucii. bud si ver v boha a to co hovoria jeho nasledovnici alebo ver v evoluciu. pretoze kombinovat nabozenstvo a evoluciu nema ziaden zmysel, takto dochadza len k zbitocnym zapletkam, omylom, ...
No ale aj katolik ktory sa priklana k evolucii roby dobre pretoze to znamena ze nabozenstvo ma trhliny a podporuje tym aj nas humanistov. |
_________________ In vino veritas... ERGO BIBAMUS! |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: So január 17, 2009 12:43 pm |
|
|
Súčasť inventára

Založený: 17 január 2007
|
V knihe Čo je to evolúcia, ktorú napísal Ernst Mayr, je na strane 358 uvedené:
Citácia: Ľudský druh je veľmi úspešný napriek tomu, že niektoré štruktúry jeho tela sa ešte úplne neprispôsobili prechodu od chôdze po štyroch na chôdzu po dvoch nohách.
O ktorých štruktúrach tela sa hovorí? |
|
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Pi október 02, 2009 10:44 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Zrejme najkrajší náš predok:
Vedci objavili spoločného prapredka ľudí a opíc – Darwinius masillae. Drobný tvor, známy ako Ida, žil pred približne 47 miliónmi rokov a jeho kostra je dodnes veľmi dobre zachovaná.
Zdroj obrázka: Csotonyi.com. |
Naposledy upravil Lemmy dňa Pi január 18, 2019 11:17 am, celkom upravené 2 krát. |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Po február 22, 2010 9:29 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Ida podľa novších záverov nie je priamym predkom, ale aspoň nám táto zachovalá fosília primáta umožňuje lepšie pochopiť, ako prvé primáty kedysi dávno vyzerali.
Viac v článku: Patrí Ida medzi našich pradávnych predkov? |
|
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Po január 02, 2012 4:25 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Našli nový druh pravekého primáta
ČTK napísal(a): Pred 11 miliónmi rokov sa pohyboval v katalánskom údolí Valle del Penedés malý sedemkilogramový primát, ktorého skamenené ostatky pomohli objasniť pôvod opíc v Eurázii. Nový druh primáta španielski vedci pomenovali Barberapithecus huerzeleri. |
_________________ Humanisti sú šľachetní ľudia, ktorí vedia žiť bez náboženských pohnútok. Som humanista, a zmyslom môjho života je žiť šťastne pomocou rozumu a citu. |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Pi september 27, 2013 10:19 am |
|
|
Súčasť inventára

|
Vedci vystopovali pôvod človeka k drobnému fosílnemu červovi
Pôvod človeka a ďalších stavovcov vystopovali paleontológovia k obyčajnému červovi, ktorý žil v oceánoch pred pol miliardou rokov. Nová analýza podľa vedcov dokázala, že vyhynutý červ Pikaia gracilens je najprimitívnejším známym príslušníkom rodiny chordátov, ktorá v súčasnosti zahŕňa ryby, obojživelníky, vtáky, plazy i cicavce.
Viac: Pravda.sk
Wikipédia |
_________________ Humanisti sú šľachetní ľudia, ktorí vedia žiť bez náboženských pohnútok. Som humanista, a zmyslom môjho života je žiť šťastne pomocou rozumu a citu. |
|
Návrat hore |
|
TvojOponent |
Zaslal: Pi september 27, 2013 8:21 pm |
|
|
Súčasť inventára

Založený: 15 jún 2012
|
Lemmy...dovolím si trochu scifi.
Všetko živé na Zemi má spoločný pôvod v nejakej spoločnej štruktúre. Ak boli prvé rastliny, potom sa človek vyvinul z rastlín. Potom naše črevá a tráviaca sústava sú vlastne korene rastlín, pľúca sú pôvodom listy, cievy má rastlina aj človek a koluje v nich miazga, resp.krv. Rastliny i ľudia sú množiteľní vegetatívne, a pohlavné orgány majú aj ľudia aj rastliny. Všimnite si, že rastlinu robí spoločný výskyt samčích aj samičích pohlavných orgánov. To rozdelenie má zaiste zmysel pre prežitie živej bytosti. Rastlinu teda tvorí jednota samčích i samičích pohlavných buniek a človeka robí tiež jednota muža a ženy - to, že sa rozdelili na dve varianty je dôsledkom evolúcie - deľba človeka na samčí subjekt a samičí subjekt sa ukázala ako evolučná výhoda. Človek teda nie je muž alebo žena, ale ich jednota. |
_________________ Ponúkol som ateistom srdce na dlani. A oni? Rozbehli sa pre príbor. |
|
Návrat hore |
|
|