Autor |
Správa |
|
wiwi |
Zaslal: Ut február 05, 2013 2:29 pm |
|
|
Nový

Založený: 30 jún 2012
|
Majú na tej stránke "Národného inštitutu" vôbec aj nejaké vlastné články? Lebo mám pocit, že si všetky tie články len kopírovali z iných stránok a kníh, často bez súhlasu autora...  |
|
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Po február 11, 2013 11:48 am |
|
|
Súčasť inventára

Založený: 17 január 2007
|
Dnes NIFMV uverejnil článok Paradox ponovembrového vývoja, ktorý napísal komunista Tibor Grék.
Iné články: Boh nás varuj
Otvorený list |
_________________ Humanisti sú šľachetní ľudia, ktorí vedia žiť bez náboženských pohnútok. Som humanista, a zmyslom môjho života je žiť šťastne pomocou rozumu a citu. |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Ut február 12, 2013 12:33 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Dnes NIFMV uverejnil upravený rozhovor, ktorý pochádza zo stránky Spoločnosti PROMETHEUS.
František Jedinák – Ján Zvalo (Slovensko – Kanada) júl 2011
Nachádza sa i v Spravodajcovi č. 147 Svetového združenia bývalých čsl. politických väzňov zo 17. septembra 2011. |
_________________ Humanisti sú šľachetní ľudia, ktorí vedia žiť bez náboženských pohnútok. Som humanista, a zmyslom môjho života je žiť šťastne pomocou rozumu a citu. |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Pi marec 01, 2013 10:56 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Dnes som si na sociálnej sieti Facebook prečítal:
Ateisti.sk napísal(a): Pozývame vás na stretnutie ateistov a skeptikov, ktoré sa koná v pondelok 4. marca o 19. h v krčme „Starohájska Piváreň“ v Bratislave-Petržalke. Ak máte záujem, napíšte nám. 
 |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Ne marec 03, 2013 8:09 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Violi Macková napísal(a): Ľuďom bez vyznania je často kladená otázka: „Odkiaľ beriete morálne princípy ak nie od boha?“ Ako humanistka tvrdím, že existuje lepší spôsob vyhodnocovania morálky. |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Št máj 02, 2013 8:21 am |
|
|
Súčasť inventára

|
L. Hubenák napísal(a): My, ako organizácia svetských humanistov považujeme za dôležité, že G. Husák bol tiež svetským humanistom, že uznával vedecký svetonázor, že bol od svojich mladých rokov až do svojho skonu ateistom. Túto črtu jeho osobnosti vnímame osobitne, pretože jeden z najvyšších predstaviteľov katolíckej cirkvi – arcibiskup Ján Sokol – pokúsil sa hrubo zhanobiť česť, pamiatku a meno G. Husáka v očiach slovenskej verejnosti, keď vraj predtým, než 18. novembra 199l naposledy vydýchol, mal urobiť posledný politický kotrmelec – na smrteľnej posteli mal, vraj, prijať posledné pomazanie. Bolo to však iba divadlo. Tí, čo ho poznali, neuverili ani slovo z toho, čo sa vtedy popísalo. Umierajúceho síce arcibiskup navštívil, no nie na jeho žiadosť, ani s jeho súhlasom. Ba nebolo to ani so súhlasom rodiny. Naopak, synovia protestovali. A ošetrujúci lekár sa neskôr jednoznačne vyjadril, že G. Husák bol v kóme a o ničom z toho, čo sa okolo jeho lôžka odohrávalo, čo arcibiskup povedal alebo urobil, nevedel. Husák bol skalným komunistom a ateistom až do posledného dychu. Aj J. Čarnogurský hovorí, že sa viac drží verzie Husákovej rodiny.
L. Hubenák: Gustáv Husák (1913 – 1991)
Časopis PROMETHEUS, 1/2013 |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Pi máj 24, 2013 9:30 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Teraz som zistil, že už nie je funkčný klub Humanizmus na Pokeci.
Archív:
Bol dostupný na adrese:
kód: http://pokec.azet.sk/klub/humanizmus
Zanikol klub Humanizmus? Zrušili ho? |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Ut jún 18, 2013 8:42 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Pripravuje sa ďalšie občianske združenie. Portál Ateisti.sk to spomína na svojej facebookovej stránke.
Ateisti.sk napísal(a): A súčasne to je to aj predvečer ustanovujúceho snemu humanisticko - ateistického občianskeho združenia, takže to je vlastne príprava.
Archív:
 |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Ut jún 18, 2013 9:20 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
A rovnako o vytvorení nového občianskeho združenia informujú aj Mladí humanisti, klub občianskeho združenia Spoločnosť Prometheus.
 |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: St jún 19, 2013 9:01 am |
|
|
Súčasť inventára

|
Oslávte s nami letný slnovrat
V piatok, 21. júna zapadne slnko až o 20:55, čo je najneskôr v tomto roku. Na druhý deň vyjde už o 4:50 a tak na najdlhší deň v roku, na letný slnovrat je vidieť slnko viac než 16 hodín. My v SaS si myslíme, že to je hodné riadnej vatry …
… a preto vás pozývame na Partizánsku Lúku (ohnisko pri amfiteátri).
Okrem vatry, ktorú zapálime o 21:30, budeme mať aj program pre deti, čiže určite prineste vaše ratolesti. Budeme aj opekať (samozrejme na menších ohníkoch) špekáčiky a slaninu, pivo je zabezpečené z blízkeho bufetu. Tešíme sa na vás od 16:00.
Hlavný bod programu je ale začiatok zberu podpisov potrebných pre kandidatúru Petra Osuského, nášho kandidáta na prezidenta. Ste srdečne pozvaní.
Richard Sulík |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Ut jún 25, 2013 10:21 am |
|
|
Súčasť inventára

|
Dnes košickí voltérovci uverejnili článok M. V. Lomonosov, ateista a novátor vo vede, ktorý napísal prof. Jaroslav Čelko, nositeľ čestného titulu Veľvyslanec humanizmu 2009.
Archív:
 |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Ut jún 25, 2013 12:29 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
K článku Doména Prometheus je v stave DOM_EXP (EXPIRED):
Okrem toho, že je nefunkčná hlavná stránka Spoločnosti Prometheus, tak aj stránka ich Klubu Pezinok je zablokovaná.
Citácia: Stránky sú blokované
Prístup na stránky prometheus-pezinok je zakázaný administrátorom.
Archív:
 |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Pi júl 12, 2013 3:15 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Hlavná stránka Spoločnosti Prometheus už je opäť funkčná. Od 11. 7. 2013.  |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Št júl 18, 2013 10:07 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Klub Humanizmus na Pokeci je už dlhší čas funkčný. |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Št júl 18, 2013 10:08 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Aj stránka Klubu Pezinok. |
|
Návrat hore |
|
|