Autor |
Správa |
|
wiwi |
Zaslal: Pi október 05, 2012 9:27 am |
|
|
Nový

Založený: 30 jún 2012
|
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Pi október 05, 2012 9:41 am |
|
|
Súčasť inventára

Založený: 17 január 2007
|
Predsa svetskí humanisti, osvietenci 21. storočia.
 |
_________________ Išiel som hlavou proti múru, a narazil som do steny.  |
|
Návrat hore |
|
Lysenko |
Zaslal: Št júl 25, 2013 9:25 pm |
|
|
Nový

Založený: 25 júl 2013
|
Mnohý z vás ktorý navštevujete stránku voltaire.netkosice.sk si hneď mysli že ide o stránku s konšpiračnými teóriami v súvislosti zo zaklinujúcim sa slovom žid. Treba dodať že slovom žid (s malym začiatočnym písmenom) sa označuje veriaci príslušník náboženskévo vierovyznania rovnako ako moslim, kresťan. Žid (s veľkym začiatočnym písmenom) sa označuje príslušnosť k národu. Rovnako ako Žid, Slovák, Francúz. Treba dodať že aj príslušníci Židovskej národnosti môžu byť rôzneho náboženskeho vierovyznania. Pre tento fakt netreba isť ďalej ako od humanistickej knižnice. |
|
|
Návrat hore |
|
robi |
Zaslal: Pi júl 26, 2013 7:24 pm |
|
|
Známejší

Založený: 20 február 2007
|
Túto spoločnosť posunuli dopredu najmä hlavne židia:
Mojžiš,
Ježiš,
Marx,
Einstein - tvorca atómovej bomby ale aj teórie relaitivity. |
|
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Pi júl 26, 2013 7:39 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
robi napísal(a): Túto spoločnosť posunuli dopredu najmä hlavne židia:
Mojžiš,
Ježiš,
Marx,
Einstein - tvorca atómovej bomby ale aj teórie relaitivity.
Robi, veď práve Lysenko vyššie upozorňuje, ako používať slová žid a Žid. Lebo Marx a Einstein neboli židia (židovského náboženstva). |
|
Návrat hore |
|
xsova |
Zaslal: Pi júl 26, 2013 8:10 pm |
|
|
Nový

Založený: 15 marec 2011
|
Súhlasím s tým, že každé náboženstvo treba kritizovať, aj judaizmus. Z tej stránky ale mám dojem, že to niekedy miešajú dokopy s etnickou príslušnosťou. Ďalej tam obdivujú Putina a Rusko, a to napriek tomu, že práve teraz tam schválili zákon, ktorý zakazuje "urážku náboženstva". Mne na tej stránke prekáža aj to, že tam nemajú skoro žiadne vlastné články. Skoro všetko si len kopírovali z iných stránok. |
|
|
Návrat hore |
|
Lysenko |
Zaslal: Ut júl 30, 2013 9:49 pm |
|
|
Nový

|
Dôležitá je kritika náboženského fanatizmu (judaizmus- prakticky nulová existencia súčasnosť) ale aj národného šovinizmu ktorý ako sa zdá sa stále vie uživiť v každom národe aj v dnešných časoch, rovnako dôležitý je nadhľad do histórie ako súčasť poznatkov. Aj keď je názorový prúd NIFMV odlišny nájde sa tam mnoho zaujímavých článkov aj keď zdroj je iný ako stránka. |
|
|
Návrat hore |
|
robi |
Zaslal: St júl 31, 2013 1:30 pm |
|
|
Známejší

|
Lysenko napísal(a): Dôležitá je kritika náboženského fanatizmu (judaizmus- prakticky nulová existencia súčasnosť) ale aj národného šovinizmu ktorý ako sa zdá sa stále vie uživiť v každom národe aj v dnešných časoch, rovnako dôležitý je nadhľad do histórie ako súčasť poznatkov. Aj keď je názorový prúd NIFMV odlišny nájde sa tam mnoho zaujímavých článkov aj keď zdroj je iný ako stránka.
nejako to moceš.
Takže čo je temer nulová existencia judaizmu ako takého v SR?
To asi ano po Hitlerovom a Tisovom holokauste.
Alebo nulova existancia fanatizmu v judaizme?
Tu by som polemizoval.
Choď sa pozrieť na sionistických osadníkov na okupovaných územiach Palestíny ktorí sú tam v nelegálnych osadách často aj proti súhlasu izraelskej vlády.
častokrát sú to fanatickí sionisti.
Podobný kvítek spáchal atentát na izraelského premiéra.
Koľko máš rokov?
20?
Vieš ja mám 50. |
|
|
Návrat hore |
|
Lysenko |
Zaslal: St júl 31, 2013 9:50 pm |
|
|
Nový

|
Myslel som ako prakticky nulovej členskej skupine náboženstva nie národa. Izraelsko - Palestinsky konflikt nie je nábožensky ale národny!!!(napr: extremizmus skupin ako Strany Kach a JDL a ďalšie).
Nábožensky význam pre slovo žid v dejinach ma pravdepodobne iba biblia  |
|
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Št august 01, 2013 11:55 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Dnes uverejnili zo Zošitov humanistov č. 4 z 9. januára 1999 článok Späť k Osvietenstvu, ktorý napísal Edward O. Wilson, a do slovenčiny ho preložil Rastislav Škoda.
Archív:
 |
|
Návrat hore |
|
robi |
Zaslal: St august 21, 2013 1:21 pm |
|
|
Známejší

|
|
Návrat hore |
|
Lysenko |
Zaslal: So november 16, 2013 5:43 pm |
|
|
Nový

|
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Ut január 14, 2014 2:52 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
NIFMV napísal poznámku k článku Môžu euroskeptici otriasť Európskou úniou?
NIFMV napísal(a): Poznámka NIFMV:
Myslíme si, že autor článku predsa len preceňuje Kotlebu a jeho stranu, ako aj Sulíka, ktorý je na chvoste záujmu voličov.
Poznámka k poznámke:
Keď Sulík je na chvoste, tak kde je potom Vladimír Šotter, ktorý kandidoval za stranu Národ a Spravodlivosť – naša strana?
V konečníku?
Pretože strana Národ a Spravodlivosť – naša strana získala vo voľbách mizerných 0,63 %.
Oveľa menej ako získala strana Mariana Kotlebu. Ľudová strana Naše Slovensko získala 40 460 platných hlasov (1,58 %).
Archív:
 |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: So február 15, 2014 7:19 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Lysenko napísal(a): v súvislosti zo zaklinujúcim sa slovom žid. Treba dodať že slovom žid (s malym začiatočnym písmenom) sa označuje veriaci príslušník náboženskévo vierovyznania rovnako ako moslim, kresťan. Žid (s veľkym začiatočnym písmenom) sa označuje príslušnosť k národu.
Keby sa namiesto slova žid používalo slovo judaista, tak by u niektorých ľuďoch nevznikali toľké zmätky s nepochopením rozdielu medzi slovom Žid a slovom žid.
Lebo judaista je to isté, čo slovo žid. Ale nie každý Žid je judaista.
Tak by bolo každému jasné, že sú v náboženstvách: judaisti, kresťania a moslimovia…
A že sú národy: Slováci, Francúzi, Židia… |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Št marec 13, 2014 9:48 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Svetskí humanisti z o. z. Národný Inštitút Francois Marie Voltaire propagujú myšlienku, že pápež Ján Pavol II. mal milenku.
Archív:
 |
|
Návrat hore |
|
|