Autor |
Správa |
|
Lemmy |
Zaslal: St november 04, 2015 8:25 pm |
|
|
Súčasť inventára

Založený: 17 január 2007
|
Matúš Halás napísal(a): Okrem bežného hélia, ktoré ste na to použili, však vo vesmíre existuje aj jeho ľahšia verzia pochádzajúca, napríklad, zo Slnka. Tá ma o jeden neutrón menej a vedci doteraz nevedeli, aký mechanizmus ho z našej najbližšej hviezdy vyháňa.
Tím vedcov pod vedením Slováka Radoslava Bučíka však v článku zverejnenom v časopise Astrophysical Journal popísal pravdepodobnú príčinu tohto javu. |
_________________ Išiel som hlavou proti múru, a narazil som do steny.  |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: St november 04, 2015 8:27 pm |
|
|
Súčasť inventára

Založený: 17 január 2007
|
Matúš Halás napísal(a): Do vesmíru vtedy pri nárazovej vlne vychŕli Slnko veľké množstvo energetických častíc – pri takzvanom výrone koronálnej hmoty. Mechanizmus je pritom demokratický a príliš nerozlišuje medzi charakterom týchto častíc.
Matúš Halás – Demokracia na Slnku
Takže aj na Slnku máme demokraciu.
 |
_________________ Išiel som hlavou proti múru, a narazil som do steny.  |
|
Návrat hore |
|
TvojOponent |
Zaslal: Po november 09, 2015 10:26 am |
|
|
Súčasť inventára

Založený: 15 jún 2012
|
Akokeby Lemmy ešte nikdy nepočul o prirovnaniach, personifikáciach a metaforách... ach ach  |
_________________ Ponúkol som ateistom srdce na dlani. A oni? Rozbehli sa pre príbor. |
|
Návrat hore |
|
|
Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|