Autor |
Správa |
|
Zúčastníte sa volieb do orgánov samosprávneho kraja?
Áno |
[ 3 ] 75% |
|
Ešte neviem |
[ 0 ] 0% |
|
Nie |
[ 1 ] 25% |
|
Celkom hlasov : 4 |
|
Lemmy |
Zaslal: St november 06, 2013 8:05 pm |
|
|
Súčasť inventára

Založený: 17 január 2007
|
K článku Zoznam kandidátov na predsedu VÚC.
Župani majú svoje platy isté
Župan mesačne v hrubom zarobí 3 220 eur. K tomu má nárok na paušálne náhrady na výdavky súvisiace s vykonávaním funkcie vo výške 128,80 eur.
S týmti platmi nedosahujú predsedovia krajov úroveň platov primátorov väčších miest. Napríklad primátor Košíc Richard Raši má plat 4 323 eur., primátor Trnavy Vladimír Butko mesačne poberá necelých 4 300 eur. Na rozdiel od županov však môže predstaviteľom obcí a miest mzda kolísať.
Koľko zarábajú iní politici
- prezident – 9 171 eur/mesiac
- premiér – 4 616 eur/mesiac
- minister – 3 670 eur/mesiac
- mimobratislavský poslanec NR SR – 3 576 eur/mesiac
- bratislavský poslanec NR SR – 3 346 eur/mesiac
- europoslanec – 7 665 eur/mesiac
Primátor Prešova Pavol Hagyari má plat 3 340 eur.
Napríklad v Košickom kraji má poslanec mesačnú odmenu 365,13 eur, predsedovia komisií majú 398,33 eura.
V Trnavskom kraji je mesačný príjem poslanca 412 eur a v závislosti od vzdialenosti od sídla kraja dostáva paušálne náhrady. Tie sa pohybujú v rozmedzí od 179,25 eur až do 232,36 eur. V Bratislavskej župe je hrubá mesačná odmena poslanca 534,69 eur a paušálna mesačná cestovná náhrada predstavuje 59,75 eur. Pre porovnanie poslanec bratislavského mestského zastupiteľstva môže počítať za účasť na zasadnutiach a práci v dvoch komisiách s mesačnou odmenou okolo 360 eur v čistom.
Viac: Igor Stupňan, Pravda |
_________________ Humanisti sú šľachetní ľudia, ktorí vedia žiť bez náboženských pohnútok. Som humanista, a zmyslom môjho života je žiť šťastne pomocou rozumu a citu. |
|
Návrat hore |
|
TvojOponent |
Zaslal: Št november 07, 2013 9:00 pm |
|
|
Súčasť inventára

Založený: 15 jún 2012
|
anketa je nefunkčná. |
_________________ Ponúkol som ateistom srdce na dlani. A oni? Rozbehli sa pre príbor. |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Št november 07, 2013 9:29 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
TvojOponent napísal(a): anketa je nefunkčná.
Funguje.
Alebo nerozumiem? Čo má byť chybné? |
_________________ Humanisti sú šľachetní ľudia, ktorí vedia žiť bez náboženských pohnútok. Som humanista, a zmyslom môjho života je žiť šťastne pomocou rozumu a citu. |
|
Návrat hore |
|
TvojOponent |
Zaslal: Št november 07, 2013 9:33 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Hlasoval som NIE (=Nezúčastním sa) a po opätovnom načítaní stránky môj hlas nebol zarátaný.
Lemmy, vy manipulujete!  |
_________________ Ponúkol som ateistom srdce na dlani. A oni? Rozbehli sa pre príbor. |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Št november 07, 2013 9:36 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Určite nie. Skús ešte raz. Ja osobne nevidím žiaden problém. |
|
Návrat hore |
|
TvojOponent |
Zaslal: Št november 07, 2013 9:41 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
OK... zrejme som po kliknutí na Nie klikol ihneď na zobraziť výsledok a hlas tak nenačítalo.
Je to v poriadku. Volebná komisia sa zhodla na tom, že hlasovanie je regulérne  |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Št november 07, 2013 9:45 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Ak nejdeš voliť, znamená to, že ti to je jedno, kto bude poslancom, či predsedom VÚC. |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Št november 07, 2013 9:47 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Medzi kandidátmi vidím i členov strany Magnificat Slovakia.
To akože tie doterajšie kresťanské strany nestačia? |
|
Návrat hore |
|
TvojOponent |
Zaslal: Št november 07, 2013 9:56 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Nejdem voliť preto, že som nemal čas sledovať problematiku VUC. Nie som zorientovaný. Navyše rozhodnutia VUC sa ma nijako nedotýkajú a darí sa mi žiť tak bez nich. |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Ne november 17, 2013 8:14 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Otázka pre antikomunistov a pravičiarov.
Predstáv si, že bývaš v Banskobystrickom kraji. Ideš 23. novembra voliť.
Komu odovzdáš svoj hlas?
Maňkovi alebo Kotlebovi? |
|
Návrat hore |
|
TvojOponent |
Zaslal: Ne november 17, 2013 8:33 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Aj neísť voliť znammená vyjadriť svoj názor.
Kotlebu by som nedémonizoval. Skôr je potrebné sa pýtať, či prehliadanie niektorých tém pre politickú korektnosť bolo správne. Kotleba je dôsledok slepej ľavicovej politiky. |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Ne november 17, 2013 8:38 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Kotleba je kresťan, katolík. Viem si predstaviť, že keby získal moc, že po rokoch by sa aj našiel nejaký TvojOponent2, ktorý by sa snažil rovnako ako z Hitlera vyrobiť aj z Kotlebu humanistu.
Len zatiaľ nie je pre takých TvojOponentov Kotleba až tak zaujímavý. |
|
Návrat hore |
|
TvojOponent |
Zaslal: Ne november 17, 2013 8:42 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Aj Pietruchová je kresťanka katolíčka.
Tvoj problém spočíva v démonizácii kresťanov a glorifikácii neokomunistov. |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Ne november 17, 2013 8:44 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Môj problém?
Ty robíš z Hitlera humanistu, nie ja.
Kde glorifikujem neokomunistov? |
|
Návrat hore |
|
TvojOponent |
Zaslal: Ne november 17, 2013 8:45 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
|
Návrat hore |