Autor |
Správa |
|
Mona |
Zaslal: St august 22, 2007 7:22 pm |
|
|
Známejší

Založený: 10 január 2007
|
Na úvod tento článok:
http://www.osel.cz/index.php?clanek=2600
V ňom sa konštatuje, že šimpanz prešiel viac evolučnými zmenami, než človek. Napadlo ma, prečo je tomu tak. Myslím si, že je to preto, lebo šimpanzi potrebujú zásah evolúcie, človek nie - človek si totiž vie prispôsobiť prostredie a teda nemá potrebu sa nejako meniť.
Vaše názory? |
_________________ www.pandorinaskrinka.sk |
|
Návrat hore |
|
mint |
Zaslal: Št august 23, 2007 11:39 am |
|
|
Nový

Založený: 29 január 2007
|
potrebuju zasah evolucie a clovek nie, tymto smerom by som nesla... podla mna bolo simpanzov viac ako ludi a tym aj viac moznosti (-: |
_________________ Aj krátky čas života je dostatočne dlhý na dobrý a čestný život.
(Cicero) |
|
Návrat hore |
|
Mike_BossO |
Zaslal: Po september 03, 2007 2:41 pm |
|
|
Nový

Založený: 02 september 2007
|
skoda, chcelo by to odpoved niekoho fundovaneho ale ja ako lajk si myslim ze jeto zapricinene tym o co vyssie sme svojim vyvojom nad simpanzmi a to ze cim sme vyssie tym tazie sa nam ide hore, predsalen evolucia neni jednoducha zalezitost  |
_________________ In vino veritas... ERGO BIBAMUS! |
|
Návrat hore |
|
scirocco |
Zaslal: Po september 03, 2007 6:23 pm |
|
|
Známejší

Založený: 12 január 2007
|
Ako prvé ma napadli tieto možnosti:
- Šimpanz sa oddelil od vývojovej vetvy hominidov skorej a tak bol dlhšie vystavený evolučným vplyvom.
- Ľudia žili dlho v úzkych, málopočetných skupinách, narozdiel od šimpanzov, a tak sa diferenciácia neprejavila v takej šírke. |
|
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Ne február 15, 2009 8:57 am |
|
|
Súčasť inventára

Založený: 17 január 2007
|
Prečo naši pôvodní európski bratranci neprežili?
Žurnál píše:
Citácia: Konkurencia moderného človeka bola pre starých obyvateľov Európy príliš silná. Stále to však necháva otvorené dvere úvahám, ako asi mohlo vyzerať stretnutie, spolunažívanie alebo súperenie homo sapiens a homo neanderthalis. Dlhoročné výskumy vrátane tohto najnovšieho čoraz viac obmedzujú priestor na špekulácie, no stále nevieme, ako to bolo v skutočnosti. |
_________________ Humanisti sú šľachetní ľudia, ktorí vedia žiť bez náboženských pohnútok. Som humanista, a zmyslom môjho života je žiť šťastne pomocou rozumu a citu. |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Ne február 15, 2009 2:16 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Dôkaz evolúcie – spoločný predok
Ach, tá podoba: images.wikia.com  |
_________________ Humanisti sú šľachetní ľudia, ktorí vedia žiť bez náboženských pohnútok. Som humanista, a zmyslom môjho života je žiť šťastne pomocou rozumu a citu. |
|
Návrat hore |
|
V.Karlowatz |
Zaslal: Po február 16, 2009 6:50 pm |
|
|
Nový

Založený: 10 február 2009
|
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Pi júl 04, 2014 10:09 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
66 posunkov stačí. Šimpanzy nimi povedia všetko zásadné
Vedci sledovali komunikáciu divokých šimpanzov. Zistili, že sa podobá ľudskej.
Jedno gesto znamená „zastav“. Ďalšie „choď preč“ alebo „vylez si na mňa“.
Vedci po preskúmaní viac ako piatich tisícok interakcií šimpanzov zistili, že im vo voľnej prírode stačí 66 gest na to, aby dokázali navzájom komunikovať. Podľa štúdie v magazíne Current Biology si takto odovzdávajú takmer dvadsiatku špecifických správ.
Takéto vedomé odovzdávanie správ zvládne podľa BBC okrem šimpanzov iba jediný ďalší druh – človek. Zatiaľ vieme len o šimpanzoch a ľuďoch, ktorí takto komunikujú s konkrétnym jedincom.
Tomáš Prokopčák |
|
Návrat hore |
|
|