|
Autor |
Správa |
|
Lemmy |
Zaslal: So február 19, 2011 10:30 am |
|
|
Súčasť inventára

Založený: 17 január 2007
|
Pre a proti v diskusii Sally Fallonovej a Bruce Friedricha. Sally Fallonová vysvetľuje prečo podľa jej názoru nie je vegánstvo vhodným spôsobom stravovania, Bruce Friedrich oponuje jej argumentom a vysvetľuje prednosti vegánstva.
Sally Fallonová napísal(a): Vegáni tvrdia, že ich životný štýl je zdravší, ohľaduplnejší k zvieratám a lepší pre životné prostredie.
Vedecké poznatky ako aj tradičné poznanie našich predkov však hovorí niečo iné – produkty zvierat sú z dlhodobého hľadiska pre ľudské zdravie nevyhnutnými. Štúdie stravovacích návykov prírodných kultúr ukazujú, že úplné vegánstvo sa v žiadnej z nich prakticky nevyskytuje.
Bruce Friedrich napísal(a): Po mnohých rokoch skúmania tejto témy som dospel k poznaniu, že najlepším spôsobom stravovania pre ľudí, ktorým záleží na zvieratách, životnom prostredí a vlastnom zdraví je vegánstvo.
To som len vybral vety, aby bolo s čím začať diskusiu. Je potrebné si prečítať celú ich výmenu názorov. Nachádza sa na stránke Kruh života, stránke pre otvorenú myseľ. |
_________________ Išiel som hlavou proti múru, a narazil som do steny.  |
|
Návrat hore |
|
hayduke |
Zaslal: Št február 16, 2017 9:28 pm |
|
|
Nový

Založený: 14 február 2017
|
Sally Fallonová napísal(a): produkty zvierat sú z dlhodobého hľadiska pre ľudské zdravie nevyhnutnými. Štúdie stravovacích návykov prírodných kultúr ukazujú, že úplné vegánstvo sa v žiadnej z nich prakticky nevyskytuje.
Naši predkovia žili v jaskyniach, umývali sa v potoku, nemali zateplené domy, teplú vodu a obchody, supermarkety a hypermarkety plné vegánskych výrobkov. Ak nejaké malé skupiny predkov z rôznych existenčných problémov žili vegánsky, mali s najväčšou pravdepodobnosťou zdravotné problémy vzniknuté z nedostatku niektorých živín, napríklad vitamínu B12. Dnes vôbec nič z toho neplatí. |
|
|
Návrat hore |
|
Skeptik |
Zaslal: Pi február 17, 2017 6:30 pm |
|
|
Súčasť inventára

Založený: 25 december 2013
|
hayduke napísal(a):
Naši predkovia žili v jaskyniach, umývali sa v potoku, nemali zateplené domy, teplú vodu a obchody, supermarkety a hypermarkety plné vegánskych výrobkov. Ak nejaké malé skupiny predkov z rôznych existenčných problémov žili vegánsky, mali s najväčšou pravdepodobnosťou zdravotné problémy vzniknuté z nedostatku niektorých živín, napríklad vitamínu B12. Dnes vôbec nič z toho neplatí.
hayduke, tu ti musím oponovať. Niektorí ľudia aj v súčasnosti žijú horšie, ako pred 2000 rokmi. Stačí sa prejsť po Slovensku s otvorenými očami. Aj napriek výdobytkom civilizácie sa zvýšenie úrovne života mnohých ani nedotklo. |
|
|
Návrat hore |
|
|
Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|
|