Autor |
Správa |
|
Lemmy |
Zaslal: So december 25, 2010 2:49 pm |
|
|
Súčasť inventára

Založený: 17 január 2007
|

Andrea Griffithová (13. 12. 2010) napísal(a): Then in 2001 a group of Humanists created a new holiday. They wanted to create one that all non-believers could celebrate. The wanted to make it inclusive, filled with reason, joy, and happiness. This was not going to be anti-anything or somehow sarcastic. It became Humanlight. YES! A holiday for people like me! I was so excited! Finally, I could celebrate the season without hypocrisy or any feeling of compromise.
Viac sa dozviete z jej blogu. Vyberám len to najvýstižnejšie z jej názorov:
Potom v roku 2001 skupina humanistov vytvorila nový sviatok… HumanLight.
ÁNO! Sviatok pre ľudí, ako som ja! Som taká nadšená! Konečne môžem oslavovať sviatok bez pokrytectva alebo pocitu kompromisu. |
_________________ Humanisti sú šľachetní ľudia, ktorí vedia žiť bez náboženských pohnútok. Som humanista, a zmyslom môjho života je žiť šťastne pomocou rozumu a citu. |
|
Návrat hore |
|
scirocco |
Zaslal: Ne december 26, 2010 9:16 am |
|
|
Známejší

Založený: 12 január 2007
|
Takýto afektovaný prístup k humanizmu mi u niektorých humanistov pripomína náboženstvo veriacich. Ešte aj tá svatožiara na tom logu je ako svatožiara nejakého svatého. Zdá sa že bez viery v "niečo" niektorí ľudia jednoducho nemôžu byť. |
|
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Ne december 26, 2010 9:56 am |
|
|
Súčasť inventára

|
scirocco napísal(a): Zdá sa že bez viery v "niečo" niektorí ľudia jednoducho nemôžu byť.
A čo myslíš, aká je to viera? Viera v čo? Vieš pomenovať svoje myšlienky? Alebo vieš písať len afektovane vágne rečičky? |
_________________ Humanisti sú šľachetní ľudia, ktorí vedia žiť bez náboženských pohnútok. Som humanista, a zmyslom môjho života je žiť šťastne pomocou rozumu a citu. |
|
Návrat hore |
|
scirocco |
Zaslal: Ne december 26, 2010 12:16 pm |
|
|
Známejší

|
Prečo sa tak hlúpo pýtaš? Veď to tam je jasne napísané: "Human light", ´ľudské svetlo', to neexistuje tak isto, ako neexistuje boh.
Ale Andrea Griffith je fakt kočka! :love: |
|
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Ne december 26, 2010 12:18 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
scirocco napísal(a): Prečo sa tak hlúpo pýtaš? Moja otázka vôbec nie je hlúpa. Pýtam sa tak na to, čo si zapotil. A chcem vylúčiť, že nejde o horúčku.  |
|
Návrat hore |
|
scirocco |
Zaslal: Po december 27, 2010 5:48 pm |
|
|
Známejší

|
No a niečo k téme diskusie nemáš Lemmy? Len útoky na moju osobu? |
|
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Ne december 21, 2014 7:20 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
PF 2015: Sviatok ľudského svetla
 |
|
Návrat hore |
|
TvojOponent |
Zaslal: Ut december 23, 2014 12:25 pm |
|
|
Súčasť inventára

Založený: 15 jún 2012
|
Myslel som si, že to je reklama na nejaké fľaškové ľahké pivo...
Lemmy, podobne ako pán Hitler, si uvedomujú, že ateizmus je duchovná prázdnota. Duchovná prázdnota síce nie je v rozpore s vedou, ale je nepríťažlivá. Tento duchovný deficit a kresťanofóbia prechádzajúca do iracionálnej nenávisti zákonite ústia do potreby ukotvenia ateistických filozofií v mystike a novopohanstve.
Kult slížovej obludy, humanlight, ale aj kult krvi, kult bohyne rozumu či rôzne spolky a organizácie takto umožňujú budovať hierarchiu v ateistickej poločnosti. Sú to však len násilné konštrukty.
Podobne ako keď vegetarián si pripravuje delikatesy síce neobsahujúce mäso, ale rovnako chutiace.
Sekulárny humanizmus sa tak stáva hnutím klamstva a nenávisti. |
_________________ Ponúkol som ateistom srdce na dlani. A oni? Rozbehli sa pre príbor. |
|
Návrat hore |
|
TvojOponent |
Zaslal: Ut december 23, 2014 12:30 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
|
Návrat hore |
|
Skeptik |
Zaslal: Po október 01, 2018 5:32 pm |
|
|
Súčasť inventára

Založený: 25 december 2013
|
TvojOponent napísal(a):
Kult slížovej obludy, humanlight, ale aj kult krvi, kult bohyne rozumu či rôzne spolky a organizácie takto umožňujú budovať hierarchiu v ateistickej poločnosti. Sú to však len násilné konštrukty.
Podobne ako keď vegetarián si pripravuje delikatesy síce neobsahujúce mäso, ale rovnako chutiace.
Sekulárny humanizmus sa tak stáva hnutím klamstva a nenávisti.
Vedci robili pokusy, ako vplýva strava na správanie človeka. Na raňajky dávali jednej skupine potraviny zložené z uhľohydrátov, druhej z proteínov. Na druhý deň stravu skupinám vymenili. Čo zistili? Skupina, čo sa stravovala uhľohydrátmi, teda stravou, ktorá je prevažne vegetariánska boli menej ochotní sa podeliť s partnerom, menej sa obetovali za iného. Je to trocha prekvapujúce, keď práve mäsožravcom sa pripisuje väčšia neznášanlivosť, sebectvo a agresivita. Mnohé náboženstvá presadzujú vegetariánstvo, možno je to práve tou vegetariánskou stravou, že sú agresívnejší v presadzovaní svojich záujmov na úkor iných. Nuž hlad je had a hladný nepozná brata, pretože jedlo je po psychologickej stránke najsilnejšia motivácia.
Nejako som vegetariánov nepotešil práve v deň vegetariánstva, ale aby som im až tak neublížil, vegetariáni sa stravujú aj proteínmi rastlinného pôvodu. |
_________________ Žiaľ len niektorí ľudia sú mojim vzorom. |
|
Návrat hore |
|
TvojOponent |
Zaslal: Po október 01, 2018 7:14 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Vedci robili pokusy.... A ktorí?
Takto ponúknutá správa je argumentačným klamom. Ide o dovolávanie sa anonymnej autority. Wikipédia ponúka príklady:
Ako uviedol dobre infomovaný zdroj, minister kultúry sa v noci bojí a zalieza pod posteľ.
Experti zistili, že Michael Jackson je v skutočnosti žena.
V poslednej dobe sa tvrdí, že štyri nemusí byť celé číslo.
Elegantný spôsob šírenia vymyslených faktov .
Ale máte šancu to napraviť tak, že dáte link  |
_________________ Ponúkol som ateistom srdce na dlani. A oni? Rozbehli sa pre príbor. |
|
Návrat hore |
|
|