Autor |
Správa |
|
Mona |
Zaslal: Ut február 06, 2007 7:54 am |
|
|
Známejší

Založený: 10 január 2007
|
mint napísal(a): S akou mocou tohoto sveta sa to ma Cirkev spájať? Veď nedávno som čítala posolstvo pápeža k spojeniu sil iných náboženstviev zoči_voči sekularizmu. /čo ma  /
A akou, akou...? Konkordáty ti nič nehovoria?  |
|
|
Návrat hore |
|
mint |
Zaslal: St február 07, 2007 5:02 pm |
|
|
Nový

Založený: 29 január 2007
|
hmm..a od akych cias su konkordaty o uzatvarani spojenectva? asi sa bude zdat ,ze slovickarim ale neda mi to; ide v nich o jedinu vec a to vytrieskat co najviac vyhod, privilegii pre Cirkev. |
_________________ Aj krátky čas života je dostatočne dlhý na dobrý a čestný život.
(Cicero) |
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: St marec 07, 2007 6:22 pm |
|
|
Súčasť inventára

Založený: 17 január 2007
|
Myslel som, že niekto by ma napadol s tým, že ako presvedčivý dôkaz k tomu ateistickému presvedčeniu by bola viera v UFO. Lebo si myslím, že vieru v UFO môžu mať aj ateisti. Ono sa to nijako nevylučuje. Žiaľ, skeptici vykonávajú až nebezpečne dôslednú prácu, a tak v ostatnom čase došlo k úpadku viery v UFO. Keby boli skeptici takí dôslední aj voči súčasným mytológiám, tak humanisti by si mohli vysedávať na hruškách.
Zatiaľ si prečítam v e-zine v rubrike pána Rubika vtipnú úvahu o UFO. |
Naposledy upravil Lemmy dňa St marec 25, 2009 5:17 am, celkom upravené 1 krát. _________________ Humanisti sú šľachetní ľudia, ktorí vedia žiť bez náboženských pohnútok. Som humanista, a zmyslom môjho života je žiť šťastne pomocou rozumu a citu. |
|
Návrat hore |
|
Mona |
Zaslal: Št marec 08, 2007 12:29 pm |
|
|
Známejší

|
Scientológia, UFO, horoskopy (astrológia), veštenie, povery, angelológia (propagovaná aj verejnoprávnou STV v relácii Anjeli strážni!), new age s ich školami... je toho dosť.
Ateisti sú však skeptickí. Preto nakoniec nie sú ani teistami. Takže tento svoj skepticizmus väčšinou prenášajú aj na iné oblasti života. Hoci nie vždy. |
|
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Št marec 08, 2007 8:21 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Čo je SETI@home?
SETI@home je vedecký experiment využívajúci počítače pripojené na internet k hľadaniu mimozemskej inteligencie (Search for Extraterrestrial Intelligence - SETI). Môžete sa zapojiť tak, že na svojom počítači necháte bežať malý program, ktorý bude sťahovať a vyhodnocovať dáta z rádioteleskopu. |
_________________ Humanisti sú šľachetní ľudia, ktorí vedia žiť bez náboženských pohnútok. Som humanista, a zmyslom môjho života je žiť šťastne pomocou rozumu a citu. |
|
Návrat hore |
|
Mona |
Zaslal: Pi marec 09, 2007 10:00 am |
|
|
Známejší

|
A už niečo našli? Trebás flotilu Aštara Šerana?  |
|
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Pi marec 09, 2007 3:54 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Mona napísal(a): A už niečo našli? Trebás flotilu Aštara Šerana?  O projekte SETI je toho veľa zaujímavého. Je možné, že po legalizácii užívania omamných látok z konope uvidia užívatelia aj Aštara Šerana.
Pozrite si zaujímavý spôsob propagácie hľadania mimozemských civilizácií s užívaním drog na CANNABIS@home.
Zrejme tam už došlo ku skombinovaniu týchto dvoch spôsobov, o čom "svedčí" tento obrázok, ktorý sa nachádza na danej stránke:
Citácia: Stručně o tom čemu se věnujeme:
V první řadě to je pomoc při vyhledávání mimozemských signálů. Propagace projektu SETI@Home a doufáme, že i získání dalších členů do našeho CANNABIS@home klubu.
Dále se zasazujeme o propagaci legalizace konopí a projektu GO 2000 (už se všichni moc těšíme). |
_________________ Humanisti sú šľachetní ľudia, ktorí vedia žiť bez náboženských pohnútok. Som humanista, a zmyslom môjho života je žiť šťastne pomocou rozumu a citu. |
|
Návrat hore |
|
minoq |
Zaslal: Št október 01, 2009 5:10 pm |
|
|
Nový

Založený: 03 september 2009
|
Prosím Vás, kto je na Slovensku odborníkom na antiparanormálne vysvetlenia. Pokiaľ nie je na Slovensku tak teda v Čechách. Potrebobal by som si niečo vydiskutovať. Prípadne aj kontakt na tú osobu.
Ďakujem. |
|
|
Návrat hore |
|
scirocco |
Zaslal: Ut október 06, 2009 8:57 am |
|
|
Známejší

Založený: 12 január 2007
|
minoq napísal(a): Prosím Vás, kto je na Slovensku odborníkom na antiparanormálne vysvetlenia. Pokiaľ nie je na Slovensku tak teda v Čechách. Potrebobal by som si niečo vydiskutovať. Prípadne aj kontakt na tú osobu.
Ďakujem.
A čo ťa zaujíma? Skús aj tu, možno poradíme
Alebo skus skepticky slovnik:
http://www.sysifos.cz/index.php?id=slovnik |
|
|
Návrat hore |
|
minoq |
Zaslal: Ut október 06, 2009 9:48 am |
|
|
Nový

|
Práve že neviem to presne definovať, je to niečo také ako myšlienkový prenos na diaľku. Na Slovensku neexistuje niečo také ako v ČR spolok SISYFOS. Písal som tam priamo na predsedníčku, no nedostal som odpoveď. Neviem v akej oblasti pôsobíš, no toto by som rád s niekym prediskutoval mimo fórum. Dokonca som písal aj vedeckým pracovníkom, no odpoveď žiadna. Je to niečo z toho, keď počul o pojme hologafický vesmír. Ja som ateista, programátor a reálne zmýšľajúci človek, teda hľadám na niečo reálnu odpoveď. Kto sa ale naozaj niečomu takému venuje, myslím tým niekoho, kto reálne zmýšľa, no vie pripustiť aj niečo nové. |
|
|
Návrat hore |
|
minoq |
Zaslal: Ut október 06, 2009 10:00 am |
|
|
Nový

|
A ešte maličkosť, písal som do Randiho fóra - amerikcý klub skeptikov, tam sú taký blbci, napíšeš niečo a oni budú z kontextu vyťahovať vety a samostatne ich pitvať, pričom celok asi nikdy neprečítali. Darmo USA je len bohatá krajina hlupákov, ktorá rozumy a ich vlastníkov len nakupuje alebo kradne. |
|
|
Návrat hore |
|
scirocco |
Zaslal: Ne október 11, 2009 9:50 am |
|
|
Známejší

Založený: 12 január 2007
|
minoq napísal(a): Práve že neviem to presne definovať, je to niečo také ako myšlienkový prenos na diaľku.
Ťažko ti niečo poradiť, keď ani sám nevieš o čo ide...
Ak je to teleportácia:
Teleportácia (makroskopických objektov) je "chobotina", dobrá možno tak do sci-fi. Nájdeš o nej niečo na wiki:
http://en.wikipedia.org/wiki/Teleportation
minoq napísal(a): Dokonca som písal aj vedeckým pracovníkom, no odpoveď žiadna.
Myslím, že majú iné starosti.
minoq napísal(a): Je to niečo z toho, keď počul o pojme hologafický vesmír.
Neviem čo si počul, ale myšlienka, že vesmír je hologram, teda len akýsi obrázok niečoho iného, skutočnejšieho, je možno zaujímavá, ale dnes minimálne vedecky neoveriteľná a patrí tiež viac do sci-fi ako do reálnej vedy.
minoq napísal(a): Ja som ateista, programátor a reálne zmýšľajúci človek, teda hľadám na niečo reálnu odpoveď. Kto sa ale naozaj niečomu takému venuje, myslím tým niekoho, kto reálne zmýšľa, no vie pripustiť aj niečo nové.
Neviem či sa len nesnažíš zbytočne hľadať nejakú mystiku, tam kde nie je.
Myslím si že odpoveď na tvoje (domnelé) otázky je jednoduchá:
Existuje teleportácia? Na kvantovej úrovni áno, na makroskopickej nie.
Je vesmír obrovský hologram? Nie. |
|
|
Návrat hore |
|
minoq |
Zaslal: Po október 12, 2009 8:45 am |
|
|
Nový

|
Asi naozaj hľadám nejakú mystiku |
|
|
Návrat hore |
|
minoq |
Zaslal: Ut február 02, 2010 4:23 pm |
|
|
Nový

|
|
Návrat hore |
|
Lemmy |
Zaslal: Ut február 02, 2010 4:43 pm |
|
|
Súčasť inventára

|
Pozrel som to tretie video, čo mi uniklo? Nevidím na tom nič pozoruhodné. Čo je na tom videu také mimoriadne? |
|
|
Návrat hore |
|
|